Exercint la sobirania alimentària als barris

Paelles amb verdures de temporada. Aquest és l’àpat que Remoure va cuinar per als mercats de pagès de Sants i Germanetes el passat dissabte 14 d’abril en una jornada plena de xerrades i debats.

Paella 1

Als Mercats de pagès, organitzats per la Xarxa de Consum Solidari (XCS) en col·laboració amb entitats de diversos barris de la ciutat de Barcelona, es practica regularment la sobirania alimentària posant a l’abast dels veïns i veïnes producte de proximitat conreat o elaborat per petits productors i productores facilitant un intercanvi just.

Aquest darrer cap de setmana la XCS i l’Espai Germanetes van facilitar que les habituals parades de verdura, pa, formatge, mel, etc. hagin estat acompanyades de debats i xerrades sobre el futur que volem construir. La pluja que va caure durant tot el matí no ens va impedir cuinar sengles paelles amb les verdures del propi mercat: ceba, bròquil, carxofa… De temporada, ecològica i de proximitat.

Paella 2

Recolzar la producció ecològica i de proximitat és un dels camins per construir sobirania alimentària.

Projectes

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *