El malbaratament d’aliments

Enguany el Dia Mundial del Medi Ambient (5 de juny) s’ha dedicat al malbaratament d’aliments amb el lema “Pensa, menja i estalvia”.

DMMA_cartell_A21

Estudis fets a Catalunya aporten la xifra de 262.471 tones d’aliments en bon estat que es converteixen en residus, és a dir, 35 kg per habitant i any. El problema no és nou, però la situació actual en què creix el nombre de famílies en situació econòmica precària, el fa més punyent.

Les iniciatives per evitar que es llencin aliments en els punts de consum (llars, restaurants) i venda (mercats, supermercats, comerços) són lloables i necessàries. Però cal també plantejar-nos què ens ha dut fins aquí.

Què ens porta a acumular menjar en neveres i congeladors i tot i així anar a comprar pràcticament cada dia? Per què en una època i entorn on l’accés al menjar és fàcil i tenim bones condicions de conservació es llença més menjar que mai? Com és que en una o dues generacions s’han perdut moltes pràctiques culturals d’aprofitar les sobres i conservar els excedents estacionals?

Aquestes són algunes de les qüestions que se’ns acudeixen, però us animem a formular-vos les vostres pròpies preguntes.

DSCN0928

 

Articles

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *